זמן הדלקת נירות בנתניה: ערב יום כיפור (שבת 11/10/24) 17:51, הבדלה במוצ"ש 12/10/24: 18:48

תפריט

הוועד המנהל

יוני אריאל

נשיא

יליד דרום אפריקה, הגיע לישראל כנער צעיר ב-1969, לאחר שהוריו נאלצו לברוח כגולים פוליטיים בגלל מעורבותם ב-ANC, שהוביל את המאבק באפרטהייד. בשנת 1974, בעקבות תחילת שיתוף הפעולה ההדוק בין ישראל ל-SA, שכלל חילופי מודיעין סדירים, עברה המשפחה את שם המשפחה לאריאל. ב-SA, הוא עדיין ידוע בתור יונתן שוורץ. בין השנים 1978 – 1983 שירת כקצין מודיעין ב-ANC. אזרחותו ה-SA הוחזרה ב-1990, יחד עם כל שאר הגולים הפוליטיים שחזרו באזרחות לאחר שחרורו של מנדלה. הוא חזר ל-SA זמן קצר לאחר מכן, ועבד עם מנדלה והנהגת ה-ANC בין השנים 1990-1994. הוא חזר לישראל ב-1994 מסיבות משפחתיות. הוא היה יועץ לממשלת ה-SA עד 2003.
הוא מילא מספר תפקידים עיתונאיים בכירים, כולל עורך חדשות ומנהל מקור ראשון (היה במערכת המייסדת של העיתון), עורך ראשי מעריב בינלאומי ועורך ראשי ירושלים אונליין, אתר חדשות ערוץ 2 של ITV בשפה האנגלית. כיום הוא עובד כיזם ויועץ. הוא למד מדעי המדינה, מדעי הצבא ועיתונאות באוניברסיטה או ברמות שלישוניות מקבילות. במהלך שנות ה-90 כיהן כהונה בהנהלת התנועה הרפורמית, והיה חבר בוועדת הכספים של קק"ל, כנציג הסיעה הרפורמית-קונסרבטיבית המשותפת.

עידית מאור

גזברית

עידית ובעלה ברוך החליטו לעבור לנתניה מערד כשנולד כאן הנכד הראשון. לאחרונה הוא חגג את בר המצווה שלו בבית ישראל.

דבי אפרון

יו"ר מעגל הנשים

מתרגמת מוסמכת עברית-אנגלית, חיה בישראל משנת 1966. עבדה בתאגידים גדולים, חברות קטנות וסטארט-אפים במגזר העסקי במשך 45 שנים, בראש המחלקה לאנגלית של יפעת, חברת הסיקור התקשורתית הגדולה במזרח התיכון. נולדה וגדלה במנצ'סטר, בריטניה במשפחה מאוד ציונית מעורבת תמיד בקהילה היהודית המקומית. הגיעה לישראל עם בעלה שליח ישראלי ויש להם שתי בנות ושבעה נכדים, כולם מתגוררים בישראל. עברה לנתניה בפנסיה. בצד האימהי של המשפחה, כל אחיה והוריה של סבתא הגיעו לארץ ישראל תחת המנדט הבריטי של פלסטין בשנות העשרים של המאה ה-20 לאחר מלחמת העולם הראשונה וקרובי משפחה התפשטו בכל רחבי הארץ. מעורבת בהתנדבות למטרות ציוניות ואזרחיות עד היום. חברה ב- Lions International ישראל למעלה מעשרים שנה. פעילה בעבר בשדולת נשים בישראל לקידום שוויון, בוגרת סמינר מנהיגות של האריות ולאחרונה קורס מנהיגות מתנדבת של עיריית נתניה.

נעמי לוין

יו"ר משותף של מעגל נשים

נעמי, חברת הקהילה 6 שנים, מעורבבת עם הקהילה ב-20 שנה האחרונות לכן בקיאה ומכירה את המקום ואנשיו.
בוגרת האקדמיה של ניו אינגלנד לתורה היא למדה סוציולוגיה וחינוך מיוחד באוניברסיטת מרילנד ובאוניברסיטה העברית. היא גם למדה שיעורים בהרבה מקומות נוספים בשל תשוקתה הגדולה ללמידה.
בהיותה אקלקטית היא עבדה במגוון רחב של עבודות כולל מוסדות מגורים לנכים קשים ותוכניות חינוך בלתי פורמליות בבתי ספר רגילים. נעמי ניהלה דיור מוגן ועבדה במשרד החוץ בהוראת אנגלית למשפחות המתכוננות לחיים בחו"ל, ובין היתר ניהלה עסק להדפסה על ספלים ופריות לעכבר. לאחר שהייתה קשורה כמעט לכל זן ביהדות היא הצטרפה לבית ישראל בגלל האנשים הפנטסטיים שפגשה כאן. מטרתה היא להפוך את בית ישראל למקום ראוי לחבריה.

לארי הפנר

נשיא לשעבר

עולה מקונטיקט ארצות הברית. אישה – שירלי, בן – לוגן, בת – לאה, נכדה – לילה. לארי, לשעבר מורה ומנהל מכירות, מילא מגוון תפקידים בשירות קהילתי; נשיא 2 בתי כנסת – בית אלוהים באמריקה, בית ישראל בנתניה, ישראל, נשיא מועדון הגברים של בית אלוהים, דיקן שותף של בית הספר הדתי בבית אלוהים, יו"ר ועדת קבוצת צופי אמריקה בקונטיקט וכיהן בהנהלות ו ועדות של ארגונים אחרים. לארי מתאר את עצמו כגיימר. היום בעיקר משחקי מחשב, אבל גם משחקי שולחן, משחקי קלפים וכמעט כל דבר בשביל הכיף. פעיל כמנהל בקבוצת דרמה ב-AACI בנתניה וזמר בס במקהלת AACI.

אאידה מילר

גזברית לשעבר

אאידה נולדה במונטריאול, קנדה ועלתה לארץ ביוני 1980. כשעזבה את קנדה, כיהנה בגזבר של ויצו קנדי-הדסה, והיא התבקשה על ידי רעיה ג'גלום, אז יו"ר ויצו העולמית, לעבוד ב. מחלקת גיוס התרומות של ויצו העולמית שעשתה במשך חמש שנים. כשהיא ובעלה, יוסף, עבר לנתניה, עאידה עבד בכפר הנוער הדסים עם קבוצות תלמידים שהגיעו מחו"ל לתכנית התיכון בישראל. כשהתוכנית הסתיימה בהדסים בגלל מלחמת לבנון, אאידה החלה לעבוד בתעשיית ההיי-טק שבה הידע שלה באנגלית היה נכס. היא עבדה בכמה חברות הייטק עד 2009 כשפרשה. אאידה ממשיכה ללמד אנגלית באופן פרטי. בשנת 1988 הקימו בני הזוג מילר יחד עם אן ודיוויד סילברמן את קרן "אנשים נשכחים" לסיוע למשפחות נזקקות אתיופיות המתגוררות בנתניה, וארגון זה ממשיך בפעילותו החשובה עד היום (www.fpf.org.il).

צוות

הרב ראובן מודק

רב הקהילה

הרב מודק נולד בקיבוץ געש והגיע לבחרות בחיפה, שם היה פעיל בתנועת הנוער השומר הצעיר, כחניך, כמדריך, ולבסוף כרכז קן. באוניברסיטת חיפה סיים תואר ראשון בעבודה סוציאלית. ב1990 הרב עבר לגור בארה״ב, שם תשומת הלב הוסבה מעבודה סוציאלית ללימודי יהדות ומעורבות בחיי הקהילה היהודית הענפה בפילדלפיה. הוסמך לרבנות על ידי ה״אקדמיה לדת היהודית״ בעיר ניו יורק ועל ידי המסלול להכשרת רבנים של ״אלף״, האגודה ליהדות מתחדשת. הוא שרת כרב של הקהילה הקונסרבטיבית ״בני תורה״ בגרינווד-לייק במדינת ניו יורק. חיפוש אחר שיטה חינוכית מתוחכמת ועדכנית שתענה על הצרכים העכשוויים של יהדות הפרוורים הובילה למיזם החינוכי, עמותת ״מעגלי לימוד עבריים״ – Hebrew Learning Circles, המושתת על פלורליזם, לימוד התנסותי ויצירתי. הרב ניהל את העמותה ששרתה כ-800 משפחות באזור ניו יורק במשך כעשרים שנה. הרב מודק משלב יהדות מסורתית, חינוך יצירתי לילדים ולמבוגרים, ואהבת האדם לקידום חיי קהילה רלוונטיים ועשירים.

אדריאן הרש

מנהלת תפעול

ילידת גלזגו, אדריאן עלתה לארץ ב-1979, ממש אחרי יום הולדתה ה-18. במשך שנים רבות הייתה חברת קיבוץ, לפני שעברה לנתניה שם מתגורר בן זוגה, כיום בעלה דייויד.
ניסיונה המקצועי כולל ניהול חשבונאות וניהול הן בסביבות ארגוניות (היי-טק) והן בסביבות NGO (פיתוח משאבים). השילוב הזה של כישורים, ניסיון וידע הפך אותה לנכס שלא יסולא בפז עבור בית ישראל, אליהם הצטרפה ב-2023.